cahantv.az

İngilis alimləri donuz ətini ən təhlükəli xəstəlik törədən qida məhsulu adlandırdılar

51 dəfə baxılıb 2-12-2019, 14:33

İngilis alimləri donuz ətini ən təhlükəli xəstəlik törədən qida məhsulu adlandırdılar
Alimlər donuz ətini ən təhlükəli xərçəngə səbəb olan məhsul adlandırıblar

CahanTV.az-ın məjumatöna görə Xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli məhsulların siyahısı, İngiltərədən olan tədqiqatçılar tərəfindən "Which". Jurnalında dərc edilib. Reytinqə görə, çox miqdarda kanserogen maddəsi olan işlənmiş ət, ən çox xərçəng riskini artırır. Bu kateqoriyaya, məsələn, donuz, vetçina və ya sala daxildir. Gündə 50 qr emal olunmuş ət yemək bağırsaq xərçəngi riskinizi 18% artıra bilər.
Elm adamları pestisidlər, qida əlavələri və süni tatlandırıcıları da təhlükəli adlandırdılar. Onların istifadəsi xərçəng arasında birbaşa əlaqənin hələ müəyyən edilməməsinə baxmayaraq tədqiqatçılar əmindirlər ki, bu maddələrlə yemək yeyənlərdə xəstəlik riski daha yüksəkdir.
Siqaret və spirt də xərçəng riskini artırır.
Xəstəlik ehtimalını azaltmaq üçün tədqiqatçılar çox miqdarda pəhriz lifi, minerallar və antioksidanlar olan qidaları yeməyi məsləhət görürlər: pomidor, zerdeçal, yaban mersini, nar, brokkoli və yaşıl çay. -Onların tərkibi bədəndən kanserogen maddələri çıxarır.


OXŞAR XƏBƏRLƏR
YAZARLAR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR

MÜSAHİBƏ
ŞOU
TƏQVİM
«    Dekabr 2019    »
BeÇaÇCaCŞB
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
MƏZƏNNƏ
 Valyuta məzənnəsi